Menu

Klasszikus húsvéti kakaós kalács

Klasszikus húsvéti kakaós kalács

Egy igazán finom, és egyszerűen elkészíthető foszlós kalács, ami az ünnepi asztalon is jól mutat. Nem lehet mellényúlni vele.

HOZZÁVALÓK
50 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
3 ek cukor
2 mk só
2 ek vaj
1 db tojás
3 ek kakaópor

A kenéshez:
1 db tojássárgája

ELKÉSZÍTÉS

Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk. A kétféle lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, valamint a tojást, és a maradék tejjel kidagasztjuk. Végül hozzáadjuk az olvasztott vajat is, és szép hólyagosra dagasztjuk.

A tésztát két részre osztjuk. A kakaóport kevés vízzel összekeverjük, és az egyik tészta buciba dolgozzuk. Külön, letakarva kétszeresére kelesztjük.

A megkelt tésztákat lisztezett deszkára borítjuk, és kalácsforma nagyságúra nyújtjuk őket. A fehér tésztára tesszük a kakaós tésztát, és feltekerjük.

A kalácsot egy sütőpapírral bélelt formába helyezzük, letakarjuk, és addig kelesztjük tovább, amíg a formát ki nem tölti. Felvert tojássárgájával lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig, majd 165 fokon további 20 percig sütjük.

Hány fő csemegézhet nyugodtan ekkora adagból? Keresd a mindmegette.hu-n.

Utoljára frissítve:kedd, 02 április 2019 11:19
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít