Menu

Közlekedési baleset

Közlekedési baleset

A BKV Előre az a csapat, amelyik júniusban kiesett a labdarúgó NB III. Nyugati csoportjából, de az MLSZ - a 60 csapatos mezőny feltöltése miatt, ilyen is csak nálunk fordulhat elő, és már évek óta ez a gyakorlat - „visszahelyezte” őket a harmadik vonalba. A Keleti csoportba kerültek, és immár hat mérkőzéses győzelmi szériával vezetik a csoportot. A hatodik „lenullázott” ellenfél a Jászberényi FC volt, ráadásul hazai pályán. Az igazsághoz tartozik, hogy a mieinknek hat nap alatt ez volt a harmadik meccse. Egy szoros karcagi kupagyőzelem és egy szoros debreceni bajnoki vereség - amiben DEAC volt a ludas - után. Ám ez az edző, Német Gyula szerint sem mentség, főleg, ha jobb az ellenfél. Márpedig a BKV Előre mert focizni, a mieink meg nem.

Miután a 40. percben a vendégek megfordították a mérkőzés állását, sőt, már az egyenlítő góljuk után is fölényben játszottak, a sorozatos hazai hibák mellett a lelátó népe hangosan kesergett: Gyorsíjjá! ... Ez egy lélektani fordulat volt, bazmeg Mit mondasz, Gobbi Hilda? (Néha ki-kihagyott a hangosbemondó készüléke is.) Ilyenkor nem tologatni kell, jó, hogy ki nem cserélted közben a falábadat! (Az egyik JFC-játékost cinkelték egy rosszul sikerült lövés miatt, aki közvetlenül utána a szögletet a léc alá csavarta, a kapus éppen csak fölé tudta ütni a labdát.) Kombínó! Te vagy az ellenőr a BKV-nál? (A lelátó előtt futkosó partjelző is kapott szépen.) Pesti gecik! (Sárközi Gyula szótárában, a kiváló jászberényi labdarúgó és edző két éve hunyt el, a budapesti riválisok ilyen címszó alatt szerepeltek a ’90-es években, és amikor egy alkalommal az esélyeket latolgattuk két pesti csapat meccse előtt, hogy milyen eredmény lenne jó a ’Berénynek, Gyula bá’ legyintett, és ennyit mondott, gyerekek, pesti gecik, ezek lejátsszák egymás között.)

Köcsögbirka! Tán a felmondásodat írod? (Megint a partjelző akadt be a drukkereknél.) Nagyon odafújsz! Semmi hazai pálya? (A játékvezető vesztes meccsen minden lehet, csak rendes ember nem.) Meneteltünk, meneteltünk, most meg kezdődik a lejtmenet, jönnek a nehezebb csapatokSzauna, egészséges. Ha ilyen melegek lesznek, kapunk egy-egy törölközőt. (Az új lelátón a hőség legalább annyira bántó volt, mint a JFC játéka.) Ha tetszik a fű, vegyé’ ki magadnak egy ásónyomnyit! (Az egyik BKV Előre-játékos hosszasan időzött fájdalmas arccal a gyepen.) Este az Eurosport leadja az egészet felvételről, de az a kémény nem lesz benne, nehogy látsszon, hogy itt melósok dolgoznak. A melós mindennap bemegy dolgozni, és nem fárad el, ezeknek meg ez a dolguk, és fáradtak. (Az egykori Aprítógépgyár szemközti, részben visszabontott kéménye került szóba, amelynek a tartályára, körben, az „Építjük a szocializmust” feliratot mázolták valamikor.) Semmit nem játszunk… Vigyétek közelebb a kaput, ne szaladjon a kapus annyit! (Bonicának, a kapusunknak majdnem a félpályáig kellett futnia egy labdáért, mindhiába.) Térdeljenek le Kenyában, ne itt! Azért vagyunk mi szegények, mert az angolok az egész világot kirabolták! (Mivel a második félidő nagy részében már nem akadt a pályán semmi igazi látnivaló, a szurkolók egy csoportja a meccs végéhez közeledve az Anglia elleni - a játékban és a lelátói viselkedésben egyaránt bekövetkezett - lebőgésről vitatkozott.)

**

Labdarúgó NB III., Keleti csoport, 2021-2022-es bajnokság, 6. forduló:

 

Jászberényi FC - BKV Előre 1 - 3 (1 - 2)

 

11. perc: Szöllősi Ferenc, balról, egy 18 méteres szabadrúgást a vendégcsapat kapujának jobb alsó sarkába csavart (1 - 0). Ferikét, ha bántották ezen a meccsen, igazságtalanul tették, mert ő volt az egyetlen jászberényi labdarúgó, aki focizni próbált. 15.

15. perc: Egy jobb oldali szöglet után a kapusunk az egyik védőnkre ütötte a labdát, amely aztán Csanálosi Patrik közreműködésével a kapunk bal alsó sarkába került (1 - 1). Zűrös helyzet volt, de gólt kaptunk belőle, annyi biztos.

40. perc: Gyors és pontos vendégakció futott a térfelünkön, jobbról adták középre a labdát, amit Pokó Ajtony Gergely a léc alá küldött (1 - 2). Itt már látszott, hogy ez nem a mi napunk.

52. perc: A BKV Előre támadói kipasszoltak bennünket hátul, tehetetlenek voltunk, a gólt Gyurkó Máté lőtte (1 - 3). Innentől végünk volt.

Fotó: jaszberenyifc.hu

Utoljára frissítve:kedd, 07 szeptember 2021 15:42
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít