Menu

A szombathelyieken át vezet az út felfelé

2014-03-14 13:34:16
 
 
Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság alsóházi rájátszásának negyedik fordulójában, pénteken este a Falco KC Szombathely csapatát fogadja a Fortress-Jászberény együttese. A mieinknek, ha el akarnak mozdulni az osztályozós helyről, mindenképpen le kell győzniük soros ellenfelüket, ám ez nem tűnik egyszerű feladatnak.
 
 
Pénteken este 19 órakor a Bercsényi úti játékcsarnokban a Falco KC Szombathely csapata lesz a Fortress-Jászberény vendége. Az alsóház negyedik fordulójában találkozik egymással a két együttes. A vendégek még csak egy mérkőzést játszottak a középszakaszban – már voltak szabadnaposak, a Nyíregyháza elleni találkozójukat későbbre halasztották –, míg a mieink már három találkozón vannak túl. 
 
 
Antics mester csapata kikapott Pécsett, majd hazai pályán legyőzte a körmendieket, s a keddi fordulóban Szegeden is sokáig vezetett, de a vége 84-77-es vereség lett. A szombathelyiek kedden a Zalakerámia-ZTE KK ellen hazai pályán győzelemmel melegítettek a jászberényi vendégjátékra.
 
 
A két együttes alapszakaszbeli mérkőzésein a hazai csapatok diadalmaskodtak:
 
 
Falco KC Szombathely – Fortress-Jászberény 90-87 (23-21, 19-18, 17-21, 31-27)
 
 
Fortress-Jászberény - Falco KC Szombathely 101-92 (21-27, 25-16, 20-22, 18-19, 17-8)
 
 
A szombathelyieknek még reális esélye van a playoffot érő első, illetve második hely megszerzésére, de ehhez Jászberényben győzniük kellene. Mi viszont, ha szeretnénk az osztályozós helyről elmozdulni, akkor hazai pályán nem szenvedhetünk vereséget. Azaz, mindkét együttes számára nagyon fontos találkozóról van szó.
 
 
A mieinknél nagy kérdés, hogy az öt sérült közül ki tudja majd vállalni a játékot. A hírek szerint Soós és Markovic játékára van esély, de csak a találkozó előtt dől el, hogy pályára léphetnek-e. A szombathelyieknél Zagorac hiányzott a ZTE elleni találkozóról, s vélhetően ő marad ki a négy külföldi közül a mieink ellen is.
 
 
Kiélezett, nagy küzdelem várható tehát, melyet akár a hazai pálya előnye is eldönthet. Csapatunk remélhetően számíthat szurkolóira a gyengébb eredmények ellenére is, ahogy az a körmendiek elleni találkozón is történt. Fontos tényező lehet még a mérkőzésen a játékvezetés. Az EGIS Körmend ellen nem voltak igazán következetesek a bírók, s ez mindkét együttes számára sok gondot okozott. A szurkolók idegrendszerét is kikezdte egy-egy – legalább vitatható – ítélet. Ezekből volt jó néhány, így a nézőtéri felháborodás nem nélkülözött minden alapot. A lényeg az, hogy a pályán a két együttes döntse el a bajnoki pontok sorsát.
 
 
Az alsóházi rájátszás 4. fordulójának párosítása:
 
17.00 óra: Marso Nyíregyházi KK – Naturtex-SZTE-Szedeák
 
19.00 óra: Zalakerámia-ZTE KK – PVSK-PANNONPOWER

19.00 óra: Fortress-Jászberény – Falco KC Szombathely  
 
 
Az alsóház állása: 
 
1. EGIS Körmend 14 győzelem 11 vereség
 
2. PVSK-PANNONPOWER 11 győzelem 13 vereség
 
3. Falco KC Szombathely 9 győzelem14 vereség
 
4. Naturtex-SZTE-Szedeák 9 győzelem 15 vereség
 
5. Zalakerámia-ZTE KK 9 győzelem 16 vereség
 
6. Fortress-Jászberény 8 győzelem 17 vereség
 
7. Marso Nyíregyházi KK 5 győzelem 19 vereség
 
 
Szántai Tibor
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít