Menu

A tehetség minden korban érték

2017-08-17 13:50:28

 

A Szikra Galéria emeleti nagyterme zsúfolásig tele volt augusztus 15-én délután. A Lehel Vezér Gimnázium 250. éves jubileumi programsorozata keretében olyan kiállításnak adott teret, melyben az iskola egykori és mai diákjai és tanáraik alkotásait mutatták be. A paravánokon több mint 30 alkotó munkáit láthatta a kíváncsi közönség, akik nagyrészt állva, minden talpalatnyi helyet kihasználva hallgatták a köszöntéseket.


Eljöttek a gimnázium egykori tanárai, igazgatói is, hogy együtt ünnepelhessenek a jelenlegi pályatársakkal és az ifjú tehetségekkel.  Antics István igazgató köszöntőjében kitért arra, hogy az alkotásokat ezúttal nem a gimnázium falai között mutatják be, azért is, hogy a széles közönség, Jászberény művészetpártolói is láthassák, mennyi nagyszerű tehetség járt az iskolába a korábbi évtizedekben és jelenleg is. Az igazgató azt is kifejtette, a tanár nagy feladata, hogy hagyja a tehetséget kibontakozni. Az eredmény pedig most a Szikra Galériában látszik éppen.

 

alt



 
A jubileumi tárlaton kiállított alkotások között láthattuk idősebb és ifjabb Benke László, Telek Béla, Sáros András munkáit, ahogy Szántai Katalin, Velkeiné Pócz Ilona és Nagyné Koncz Éva munkáit is.


A tárlatot az iskola egykori diákja, Farkas Gattyán Adrienn Zóra – ma már művészettörténész – nyitotta meg, és ismertette a több mint harminc alkotó életútját, pályáját és a most  kiállított alkotásokat. Akvarellek, szitanyomatok, grafikák tucatjait láthatja a műértő közönség. A tárlaton ott vannak a ma már ismert, jó nevű fiatal képzőművészek – Nagy Ildikó, Demény Andrea, Pataki Boglárka, Besenyi Judit, Bartus Kinga, Ivanics Kitti – munkái is. De ékszereket, textíliákat is láthatunk a kiállított munkák között, melyeket szintén egykori leheles diákok készítettek.


A hangulatos megnyitóra elhívták Csombor Terézt, a gimnázium korábbi diákját, aki a színészi pályát választotta, és jelenleg Kecskeméten dolgozik, sőt, a fia is színész. Énekelte ismert zenés darabok dalbetéteit, hogy a művészetek találkozása ezzel is teljes lehessen.


Kiss Erika

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít